contact-button

Klasik Masaj

Klasik Masaj

Klasik masaj ile günlük hayatınıza daha aktif ve pozitif şekilde başlayabilir ya da stresli geçen günün sonunu gevşemiş olarak bitirerek rahat bir uyku çekebilirsiniz. Bu yöntem, stres ve yorgunluk sorunu yaşayan herkes tarafından tercih edilebilir. Uzman ellerde özel bir terapiye dönüşen bu hizmetin sonunda, yenilenmiş hücreler sayesinde kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Mistik kokuların hakim olduğu bir ortamda dinlendirici müzikler eşliğinde yapılan klasik masaj keyfini siz de deneyimleyebilirsiniz.

 

Klasik Masaj Nedir?

Klasik Masaj Nedir?

Sert vuruşlar, dairesel hareketler, ovma gibi teknikler kullanan klasik masaj, kendi içinde belirli bir sistematiği olan ve alt kollara ayrılan uygulamanın genel adıdır. Vücudun tamamına veya belirli bölgelerine uygulanır. Halk arasında spor masajı veya İsveç masajı olarak da bilinir. Tıbbi masaj uygulamalarına esin kaynağı olan ve fizyoterapistler tarafından tasarlanan bu uygulamanın belirli aşamaları bulunur. Beş ana teknik, bütün vücuda belirli bir düzen ve sıralama içerisinde uygulanır. Özellikle sırt ve omuz bölgesine yoğunlaşılır. Çeşitli yağlar eşliğinde cildin ölü dokusundan arındırılması ile başlanır. Vücuda aşırı baskı uygulamadan rahatlatmaya, kas spazmlarının ve ödemin dağıtılmasına odaklanılır.

Klasik Masaj Teknikleri

Klasik masaj teknikleri temelde 5 ana gruba ayrılır. Bu masaj manipülasyonları öflöraj, petrisaj, friksiyon, tapotman ve vibrasyondur. İşleme kasları ısıttıktan sonra her zaman öflörajla başlanır ve öflörajla bitirilir. Teknik değiştirirken de mutlaka ara öflöraj yapılır. Kuvvet arttırılmadan sabit bir basınç uygulanır. Palpasyon işlemiyle dokular arası durum tespit edilir ve ara manipülasyon sıralaması müşteriye göre ayarlanır. Uygulama egzersiz sonrası yapılıyorsa ve spazm olduğu tespit edilirse ağrıya sebep olmamak için beklenir. Kuru cildi olan kişiler için vazelin içerikli kremler, yağlı cildi olan kişiler için pudra kullanılır.

1) Öflöraj - Sıvazlama

Yumuşak dokuların gerilmesi ve esnetilmesi sayesinde pasif ısınma sağlayan öflörajın sakinleştirici etkisi vardır. Yüzeyel ve derin olarak iki ayrı modelde uygulanır. Kalpten uzak noktadan başlar, kalp yönüne doğru azalan bir basınçla devam ettirilir. Yüzeyel teknik kişiyi masaja hazırlamak, ısıtmak ve sakinleştirmek amacıyla yapılır. Derin teknik ise tek elle ve hastanın küçük karınlı kas gruplarında avuç içiyle uygulanır. Çift el avuç içi tekniği büyük karınlı kas grupları içindir. Ekstremitelerde el el üstünden kaydırma tekniği, ince ve yüzeyel kas gruplarında da el sırtı tekniği kullanılır.

2) Petrisaj - Yoğurma

Tek veya çift el teknikleriyle uygulanan bu teknik, küçük karınlı kas grupları için idealdir. Esnetme evresi Baş parmakla diğer parmaklar arasında esnetme evresi vardır. Geniş ve büyük kas grupları için çift el arasında esnetme, yüz gibi küçük kas gruplarında üç parmak petrisajı yapılır. Bu manipülasyona yuvarlama ve çimdikleme de dahil olur.

3) Friksiyon - Basınç Uygulama

Bu işlem vücutta organik madde alışverişini artırmak için yapılır. Fibrozları açar, eklemler üzerindeki sertliği engeller, eklem ligamentlerini gerginleştirir ve kas kirişlerini diri tutar. Skar dokuların gevşemesinde, eklem hiperemesinde, artozların dağılmasında etkilidir.

4) Tapotmen - Darbeleme

Bazı durumlarda derinin, sinir uçlarının ve kasların uyarılması gerekir. Bu tür durumlarda hem madde alışverişini hızlandıran hem de etkili şekilde uyarım sağlayan teknik darbelemedir. Sakrum üzerine darbeleme yapıldığı zaman tepkisel bir sinirsel etki doğar ve olumlu sonuçlar yaratır.

5) Vibrasyon - Titreşim

Vertebral ankilozların uyarılması için en etkili yöntemlerden biri olan vibrasyon, kas spazmlarının çözülmesini, gevşeyen kasları güçlendirmeyi, skarları gevşetmeyi ve sinirlerin tespitini sağlar. Abdominal sindirim sistemi üzerine uygulama yapılırsa gaz sorunları giderilebilir. Hızlı bir rahatlama için en sık kullanılan tekniklerden biridir.

<h2>Klasik Masaj Teknikleri</h2>
Klasik Masaj Nerelere Yapılır?

Klasik Masaj Nerelere Yapılır?

Klasik masaj bacaklara, omuzlara, sırta, avuç içlerine ve tüm beden bölgelerine uygulandığında rahatlama sağlar. Bunun yanı sıra ağrılarınızı hafifletirken vücut enerjinizi de artırır. Tüm bedene yapılan uygulama ortalama 30 dakika, lokal uygulama ortalama 15 dakika sürer. Müşteri ihtiyacını hassasiyetle analiz eden uzmanlarımız, gerekli gördüğü her bölgeye titizlikle uygulama yapabilir.

Klasik masaj sonrasında özel yapılan refleksoloji ayak masajı ve baş ağrılarınız için baş masajı yaptırarak günün tüm yorgunluğunu atabilirsiniz.

Klasik Masaj Faydaları

Sporcuların fiziksel gelişimi, sürekli ayakta çalışanların bedensel yorgunluğu, tutulma veya burkulma gibi travmaların kısa sürede giderilmesi için son derece önemli olan bu uygulamanın birçok faydası bulunur.

  • Kas ağrılarını gidermek veya hafifletmek
  • Tansiyonu düzenlemek
  • Kan dolaşımını hızlandırarak rahatlamak
  • Kas spazmlarını gevşetmek
  • Dokulardaki toksik maddelerin atılmasına yardımcı olmak


Kapımızı Kartal klasik masaj ihtiyacı olan müşterilerimize keyifle açıyor, güler yüzlü personelimizle karşılıyor, beklentilerini karşılayarak hizmet vermekten onur duyuyoruz.

<h2>Klasik Masaj Faydaları</h2>