contact-button

Hacamat Tedavisi

Hacamat Tedavisi

Hacamat, kirli kanı vücuttan atmak için kupa ile vakumlama yöntemi ve kesi işlemi kullanarak toksinleri emme işlemidir. Bu yöntem kan dolaşımını hızlandırır, kılcal damarları ve tıkanıklıkları açar. 20. yüzyılda modern tıbbın gelişmesi ve ilaç tedavisine ağırlık verilmesi nedeniyle daha az tercih edilmeye başlanır. Ancak günümüzde tamamlayıcı ve geleneksel tıp popüler hale geldiği için yeniden gözdedir. Vücudun zararlı maddelerden arındırılması için düzenli uygulanması sağlıklı bir vücut için gerekli görülür. Toksinlerin ve ağır metallerin vücuttan atılmasına yardımcı olarak fiziksel ve zihinsel aktiviteyi artırır. Ortalama uygulama süresi 30-45 dakika arasındadır.

 

Hacamat Nedir? Faydaları Nelerdir?

 

Hacamat, en az kan vermenin faydaları kadar olumlu etkiye sahiptir. Bu işlem sırasında deri altından alınan kan örnekleri, damardan alınan kan örnekleriyle karşılaştırıldığında trigliserit, üre, total kolesterol, ürik asit gibi biyokimyasal parametrelerin ve arsenik, kurşun, cıva, alüminyum gibi ağır metallerin hacamat kan örneklerinde çok daha yüksek olduğu görülür. Bu nedenle de vücuttan zararlı toksinleri ve ağır metalleri çıkarmak için oldukça etkili bir yöntemdir.

 

Deri altında kılcal damarların sonunda biriken toksik maddelerin dışarı atılması yoluyla etkili bir detoksifikasyon sağlar. Bu yöntem sayesinde gelecekte ortaya çıkabilecek muhtemel hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle koruyucu hekimliğin en önemli tedavi metotlarından biridir. Vücudun bağışıklık sistemi güçlenirken toksinlerden arındırıldığı için sağlıklı bir yaşamda gerekli olan fiziksel ve zihinsel aktiviteler artar.

 

Sağlıklı insanların iyilik haline devam edebilmeleri ve hastalıklardan korunmaları için her yıl sonbahar ve ilkbahar döneminde hacamat yaptırması önerilir. Düzenli uygulama yaptıranların vücut dirençleri artar. Kış aylarında soğuk algınlığı veya grip gibi hastalıklara yakalanma riski azalır.

Lisanslı Hacamat Hizmeti

Lisanslı Hacamat Hizmeti

Lisanslı hacamat hizmeti, belirli eğitimlerden geçen ve Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen personel tarafından yapılan bir tedavi yöntemidir. Bu hizmet, hijyenik koşullarda ve doğru teknikler kullanılarak gerçekleştirilir. İşlem yaptırmak isteyen kişilerin güvenliği sağlanırken yanlış uygulamaların önüne geçilerek olası zararların önlenmesi amaçlanır. Lisanslı hizmet veren sağlık personeli, gerekli bilgi ve donanım sahibi olduğu için hastalara en uygun bölgenin seçimi ve doğru uygulama teknikleri ile işlemi gerçekleştirir.

Geleneksel tıp, modern tıbbın sunduğu imkanlar kadar önemlidir ve hastaların ihtiyaçlarına göre birlikte kullanılabilir. Her zaman lisanslı hacamat uzmanları tarafından yapılmalıdır. Sırtta lenf dolaşımının zayıf olduğu noktaları tespit etmek ve bu alanlardaki kirli kanı tahliye etmek bilgi ve tecrübe ister. Doğru noktalara yapılan hamleler sonrasında oksijen yüklü taze alyuvarlar dokuları onarmaya başlar.

Kartal’da hacamat uygulaması yaptırmak isteyen kişiler gönül rahatlığıyla Firuze Hamam’ı tercih edebilir.

 

Hacamat Nasıl Uygulanır?

Hacamat tedavisi vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına, kan dolaşımının düzenlenmesine ve sağlıklı bir yaşam için gerekli olan enerjinin hareket etmesine yardımcı olmak amacıyla yapılır. Türk Hamamı gibi rahatlatıcı aktivitelere gelen birçok kişi hacamat uygulamasını da yaptırır. İşlem, belirli noktalara vakumlu cam kupalardan oluşan özel bir set kullanılarak yapılır.
 

Uygulama öncesinde kişinin cilt yüzeyindeki kirler temizlenir ve uygulmanın yapılacağı bölge antiseptik solüsyonlarla sterilize edilir. Daha sonra vakumlu cam kupalardan biri hasta bölgeye yerleştirilir ve havası boşaltılarak cilt altındaki kan damarlarına basınç uygulanır. Kullanılan kupa setinde entegre olarak neşter benzeri kesici bulunur. Doğru zamanlama beklenerek kupa içinde şişen bölgeye küçük bir kesi atılır ve kılcal damarda biriken kirli kan tahliye edilir.


İşlem sonrasında bölge tekrar sterilize edilir ve üzerine pansuman yapılır. Tedavinin ardından hastanın dinlenmesi gerekir ve bol su içmesi tavsiye edilir.

<h2>Hacamat Nasıl Uygulanır?</h2>
Hacamat Kimlere Uygulanmaz?

Hacamat Kimlere Uygulanmaz?

Hacamat herkes için uygun olmayabilir ve bazı kişilerde işlem yapılması önerilmez. Genellikle cilt altındaki toksinlerin atılması için uygulanır. Bu nedenle aşağıdaki durumları yaşayan kişilere işlem yapılmaz:
 

  • Kanama bozuklukları: İşlem sırasında kanın pıhtılaşması gerekir. Kanama bozukluğu olan kişilere yapılamaz.
  • Cilt enfeksiyonları: İşlem deride açık yaralar oluşturduğundan, cilt enfeksiyonu problemi olan kişilere uygun değildir.
  • İlaç kullanımı: Bazı ilaçlar, kanın pıhtılaşmasını önleyebilir ve kanamaya neden olabilir.
  • Hamilelik: Hamile kadınların yaptırması sakıncalı olabilir.
  • Yaşlılık, zayıflık gibi faktörler de uygulamayı olumsuz etkileyebilir.
     

Hacamat tedavisi için mutlaka uzman bir hekime danışmak ve hastanın sağlık durumuna göre hareket etmek gerekir. Kronik rahatsızlığı olan kişiler branş doktorlarından onay aldıktan sonra işlem yaptırabilir. Ayrıca;
 

  • Sebebi bulunamayan muhtelif hastalıklarda bağışıklığı güçlendirme,
  • Kas ve iskelet sistemindeki ağrıları giderme,
  • Kireçlenme ya da romatizma kaynaklı ağrıları hafifletme,
  • Eklemlerdeki hareket kısıtı sebebiyle sabahları yaşanan tutukluğu açma,
  • Gerilim tipli baş ağrısı ve migreni yatıştırma,
  • Uyku düzensizliği, kronik yorgunluk, halsizlik,
  • Sindirim sistemi bozuklukları gibi durumlar için bu tedaviden faydalanabilirsiniz.

Hacamat Zararlı Mıdır?

Hacamat işlemi sırasında, cilt altındaki kan damarlarına vakumla basınç uygulanarak kanın dışarı çıkması sağlanır. Fakat hacamatın bilinen ekstra bir zararı yoktur, aksine faydalıdır. Ancak yine de işlem sonrasında meydana gelebilecek olası riskler şunlardır:
 

  • Kanama: İşlem sonrasında bölgede kanama olabilir. Özellikle kan sulandırıcı ilaçlar kullanan hastalarda bu risk daha yüksektir.
  • Ağrı: İşlem sonrasında bölgede geçici ağrı oluşabilir.
  • Enfeksiyon: Hijyenik kurallara uyulmazsa bölgede enfeksiyon oluşabilir.
  • Deride lekelenme: Ciltte lekelenme oluşabilir. Bu lekeler genellikle geçicidir.
     

Bunların yanı sıra bazı kişilerde baş dönmesi, bayılma hissi gibi rahatsızlıklara da neden olabilir. Ancak bu gibi etkiler oldukça geneldir. 

<h2>Hacamat Zararlı Mıdır?</h2>